Top 100+ Verbal Ability Sentence Completion Questions and Answers - 1

 Question: 1

The scientist made a ___ discovery for which he was honored.

(A) sensual

(B) sensuous

(C) sentimental

(D) sensational

Ans: D

Sensational

Question: 2

These were reduced to skeletons for they had long been _______ for food.

(A) famishing

(B) longing

(C) craving

(D) impinging

Ans: A

famishing

Question: 3

The government should provide attractive tax ___ to create the market of quality goods.

(A) incentives

(B) resources

(C) structures

(D) revenues

Ans: C

structures

Question: 4

His ___ way of life seemed inconsistent with his professions of virtue.

(A) compromising

(B) dissolute

(C) tremulous

(D) equable

ans: B

dissolute

Question: 5

He congratulated his friend ___ the latter’s success.

(A) against

(B) on

(C) for

(D) about

Ans: B

on

Question: 6

So many servants attended ___ him during his illness.

(A) at

(B) upon

(C) on

(D) with

Ans: C

on

Question: 7

Many young men were ___ at street corners for the coffee bar to open.

(A) hanging about

(B) hanging on

(C) hanging back

(D) hanging out

Ans: A

hanging about

Question: 8

The new owners of the paper changed the ___ completely.

(A) outlook

(B) outlet

(C) layout

(D) outlay

Ans: C

layout

Question: 9

When Mohan heard the news of his selection to the college team he felt _____

(A) effervescent

(B) enamoured

(C) elated

(D) embittered

Ans: C

elated

Question: 10

Jagan was so good at mathematics that his friends considered him to be a ____

(A) primeval

(B) prodigal

(C) prodigy

(D) profligate

Ans: C

prodigy

Question: 11

Though Sindu is poor, ____ she is honest.

(A) still

(B) nevertheless

(C) but

(D) yet

Ans: D

yet

Question: 12

A son who is unable to look his father in the face is ___.

(A) arrogant

(B) ashamed

(C) guilty

(D) timid

Ans: D

timid

Question: 13

Ashok got the company car for a ___ price as he was the senior most employees in the company.

(A) reduced

(B) fixed

(C) nominal

(D) discounted

Ans: C

nominal

Question: 14

It was the help he got from his friends which ___ him through the tragedy.

(A) boosted

(B) parked

(C) helped

(D) supported

Ans: C

helped

Question: 15

My finger is still __ where I caught it in the door yesterday.

(A) sore

(B) injured

(C) bruised

(D) wounded

Ans: C

bruised

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST