Top 100+ Sentence Completion Test for Competitive Exams - 2

 Question: 1

The assassination of the Archduke was followed by ____ throughout the whole European continent.

(A) consternations

(B) reprisals

(C) concatenations

(D) repercussions

Ans: D

repercussions

Question: 2

He was treated like a __ and cast out from his community.

(A) pariah

(B) prodigal

(C) prodigy

(D) ascetic

Ans: A

pariah

Question: 3

There was a major accident. The plane crashed. The pilot ___ did not see the tower.

(A) hurriedly

(B) scarcely

(C) probably

(D) likely

Ans: C

probably

Question: 4

Non-violence is the law of saints as violence is the law of the ___

(A) ignorant

(B) haughty

(C) coward

(D) brute

Ans: D

brute

Question: 5

I never miss a cricket match. I ___ fond of cricket since childhood.

(A) am

(B) will be

(C) has been

(D) have been

Ans: D

have been

Question: 11

This legend has been ___ from father to son.

(A) handed down

(B) handed over

(C) handed out

(D) handed in

Ans: A

handed down

Question: 12

Fate smiled ___ him in all his ventures.

(A) on

(B) above

(C) at

(D) with

Ans: A

on

Question: 13

The controversy is likely to create ___ between the two communities.

(A) doubt

(B) revenge

(C) bitterness

(D) amity

Ans: C

bitterness

Question: 14

Since there was adequate grazing area for the herds, the land was ___ populated.

(A) rustically

(B) inadequately

(C) sparsely

(D) disproportionately

Ans: C

sparsely

Question: 15

The event came ___ as he had predicted it.

(A) up

(B) off

(C) by

(D) about

Ans: D

about

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST