Synonyms & Antonyms Quiz with Answers Pdf - 8

 Question: 1

Mahatma Gandhi said that compassion is more important than truth.

(A) Hardihood

(B) Callousness

(C) Uncivility

(D) Violence

Ans: B

Callousness

Question: 2

The boy was punished and he couldn’t go to play with his friends.

(A) Defended

(B) Encouraged

(C) Overcome

(D) Beaten

Ans: A

Defended

Question: 3

Modern factories have sprung up around the city.

(A) Bad

(B) Fresh

(C) Small

(D) New

Ans: B

Fresh

Question: 4

The train leaves on time.

(A) is before time

(B) is fast

(C) is slow

(D) is late

Ans: B

is fast

Question: 5

His work was not interesting.

(A) Difficult

(B) Full

(C) Dull

(D) Bright

Ans: A

Difficult


Question: 6

never drive to work, I ___ walk.

(A) Always

(B) Sometimes

(C) Seldom

(D) Often

Ans: A

Always

Question: 7

He holds extreme views on education.

(A) Moderate

(B) Timid

(C) Casual

(D) Ordinary

Ans: A

Moderate

Question: 8

His depressing attitude became a cause of trouble for us all.

(A) Digressing

(B) Bewildering

(C) Uplifting

(D) Horrifying

Ans: C

Uplifting

Question: 9

Tom’s father was a cruel man.

(A) Serious

(B) Light

(C) Kind

(D) Honest

Ans: B

Light

Question: 10

She was quite alone among them.

(A) Only

(B) Single

(C) Distant

(D) Separate

Ans: B

Single

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST