Synonyms & Antonyms Questions for Civil Service Exam Pdf - 6

 Question: 6

Choose the correct antonym of the given word:

Hypothesis

(A) Fact

(B) Theory

(C) Conclusive

(D) Suppressed

Ans: A

Fact

Question: 7

Choose the correct antonym of the given word:

Abundant

(A) Fertile

(B) Infertile

(C) Prolific

(D) Transparent

Ans: B

Infertile

Question: 8

Choose the correct antonym of the given word:

Virtuous

(A) Insincere

(B) Miserly

(C) Vicious

(D) Vulgar

Ans: B

Miserly

Question: 9

Choose the correct antonym of the given word:

Obey

(A) Diffuse

(B) Repel

(C) Disobey

(D) Attract

Ans: C

Disobey

Question: 10

Choose the correct antonym of the given word:

Gnome

(A) Giant

(B) Small

(C) Casual

(D) Gloom

Ans: A

Giant


Question: 11

Choose the correct antonym of the given word:

Rubicund

(A) Pallid

(B) Indicative

(C) Dangerous

(D) Wanted

Ans: A

Pallid

Question: 12

Choose the correct antonym of the given word:

Euphonious

(A) Distasteful

(B) Lethargic

(C) Significant

(D) Strident

Ans: D

Strident

Question: 13

Choose the correct antonym of the given word:

Dastard

(A) Presence

(B) Idol

(C) Hero

(D) Warmth

Ans: C

Hero

Question: 14

Choose the correct antonym of the given word:

Predicament

(A) Certainty

(B) Fantasy

(C) Confidence

(D) Firmness

Ans: B

Fantasy

Question: 15

Choose the correct antonym of the given word:

Vanguard

(A) Echelon

(B) Regiment

(C) Front

(D) Rear

Ans: D

Rear

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST