Sentence Completion Questions for IBPS, SBI, RBI, PO Bank Exams - 3

 Question: 1

The influence of the environment on man is revealed by an ___ study.

(A) numismatic

(B) epigraphic

(C) ecological

(D) anthropological

Ans: C

ecological

Question: 2

As the market becomes ___ competitive, some companies will make larger and larger profits.

(A) well

(B) fully

(C) more

(D) good

Ans: C

more

Question: 3

The accused ___ having made any statement.

(A) declaimed

(B) denied

(C) rejected

(D) refused

Ans: B

denied

Question: 4

___ by nature, Jones spoke very little even to his own family members.

(A) Pellucid

(B) Stagnant

(C) Taciturn

(D) Garrulous

Ans:B

Stagnant

Question: 5

We live in a __ age; everyone thinks that maximizing pleasure is the point of life.

(A) propitious

(B) sporadic

(C) hedonistic

(D) corrupt

Ans: C

hedonistic

Question: 6

A great literary or artistic work is known as a ____

(A) peccadillo

(B) betenoire

(C) magnum opus

(D) pot-pourri

Ans: C

magnum opus

Question: 7

Some parents make their commands so ___ that they antagonize their children.

(A) acrimonious

(B) spasmodic

(C) peremptory

(D) perfunctory

Ans: C

peremptory

Question: 8

Idleness squanders what ___ in a previous generation has won.

(A) industry

(B) resourcefulness

(C) indolence

(D) laziness

Ans: A

industry

Question: 9

In the world of today, material values take precedence ____ spiritual values.

(A) at

(B) about

(C) on

(D) over

Ans: D

over

Question: 10

His attitude to his boss was ___ and caused a good deal of repulsion.

(A) hybrid

(B) sycophantic

(C) arrogant

(D) refulgent

Ans: B

sycophantic


Question: 11

Whenever he refers to his favorites he is voluable, but when he talks of his adversaries he is _____

(A) reticent

(B) miserly

(C) rough

(D) aggressive

Ans: A

reticent

Question: 12

The accused was released on pending hearing of his case.

(A) bond

(B) deposit

(C) bale

(D) bail

Ans: D

bail

Question: 13

The unruly behavior of the soldiers ___ their commander.

(A) tempered

(B) impeached

(C) aggrieved

(D) incensed

Ans: D

incensed

Question: 14

She is much too ___ to have anything to do with that obnoxious affair.

(A) noble

(B) proud

(C) hasty

(D) happy

Ans: A

noble

Question: 15

His __ of the topic was so good that students had few doubts to rise at the end.

(A) clarity

(B) exposure

(C) picturisation

(D) exposition

Ans: D

exposition

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST