Sentence Completion Questions & Answers for Competitive-4

 Question: 1

I do not think you will gain anything by insulting and ____ the man you do not agree with.

(A) enervating

(B) revamping

(C) charging

(D) defaming

Ans: D

defaming

Question: 2

You have no business to ___ pain on a weak and poor person.

(A) put

(B) force

(C) direct

(D) inflict

Ans: D

inflict

Question: 3

The salaries and perks of the employees were not in ___ with their status in this industry.

(A) accordance

(B) capacity

(C) conformity

(D) value

Ans: C

conformity

Question: 4

Even more than beauty, youth attracts me and with ____ appeal.

(A) a sententious

(B) a delectable

(C) an irresistible

(D) an ineluctable

Ans: C

an irresistible

Question: 5

_____ is a person who dabbles in art and letters.

(A) Philistine

(B) Epicurean

(C) Connoisseur

(D) Dilettante

Ans: D

Dilettante


Question: 6

The speaker painted a ____ picture of hunger in parts of India.

(A) poignant

(B) parsimonious

(C) passionate

(D) chimerical

Ans: A

poignant

Question: 7

His monotonous voice acted like ___ and his audience was soon asleep.

(A) a purgative

(B) an emetic

(C) an anaesthetic

(D) a sedative

Ans: D

a sedative

Question: 8

He said that there was no going back because his decision was ___

(A) palatable

(B) parsimonious

(C) premeditated

(D) peremptory

Ans: D

peremptory

Question: 9

Everyone in this universe is accountable to God ___ his actions.

(A) of

(B) for

(C) about

(D) on

Ans: B

for

Question: 10

His answer was such ___ I expected him to give.

(A) who

(B) as

(C) that

(D) which

Ans: B

as


Question: 11

Knowledge is like a deep well fed by ____ springs, and your mind is the little bucket that you drop in it.

(A) perennial

(B) eternal

(C) immortal

(D) inexhaustible

Ans: A

perennial

Question: 12

Although I was ___ of his plans, I encouraged him, because there was no one else who was willing to help.

(A) sceptical

(B) excited

(C) fearful

(D) remorseful

Ans: A

sceptical

Question: 13

True health and true success go together for they are inseparably ___ in the thought realm.

(A) interwined

(B) interrelated

(C) bound up

(D) tied up

Ans: A

interwined

Question: 14

That charming girl was the ___ of all eyes.

(A) ambition

(B) aim

(C) cynosure

(D) target

Ans: C

cynosure

Question: 15

His ___ in his family’s position is great but he does not boast about it.

(A) status

(B) pride

(C) deceit

(D) presumption

Ans: A

status

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST