1000+ General English Sentence Completion Quiz Questions - 2

 Question: 1

Beauty is to ugliness as adversity is to ___.

(A) cowardice

(B) misery

(C) prosperity

(D) happiness

Ans: C

prosperity

Question: 2

He ordered his servant ___.

(A) that he should bring a glass of water

(B) to bring a glass of water

(C) that bring a glass of water

(D) if he could bring a glass of water

Ans: B

to bring a glass of water

Question: 3

The enemy paid a large sum as

(A) compensation

(B) punishment

(C) amends

(D) redress

Ans: A

compensation

Question: 4

We had a wonderful view of the bay through the ___

(A) nadir

(B) window

(C) vicinity

(D) zenith

Ans: B

window

Question: 5

We never believed that he would resort to ___ in order to achieve his end; we always regarded him as an honest man.

(A) charm

(B) diplomacy

(C) logic

(D) subterfuge

Ans: D

subterfuge

Question: 6

____ the event of his resigning his job, his family would starve.

(A) In

(B) Within

(C) On

(D) At

Ans: A

In

Question: 7

In the ___ areas of the rail-road terminal thousands of travelers lingered while waiting for their train.

(A) commodious

(B) extensive

(C) capricious

(D) capacious

Ans: A

commodious

Question: 8

She had a terrible night caused by an ___ during her sleep.

(A) incubus

(B) debility

(C) obsession

(D) delusion

Ans: C

obsession

Question: 9

The person who is looking for sympathy talks.

(A) glibly

(B) plaintively

(C) didactically

(D) ominously

Ans: B

plaintively

Question: 10

India, for the present, is deeply ___ in economic difficulties, but the Government has taken a pledge to set everything right within five years.

(A) vexed

(B) swamped

(C) saturated

(D) engrossed

Ans: B

swamped


Question: 11

She is so ___ that she easily catches cold.

(A) sober

(B) sensitive

(C) sincere

(D) sensible

Ans: B

sensitive

Question: 12

The revolution in art has not lost its steam; it ____ on as fiercely as ever.

(A) ambles

(B) edges

(C) rages

(D) trudges

Ans: C

rages

Question: 13

The car we were travelling in __ a mile from home.

(A) broke up

(B) broke into

(C) broke down

(D) broke off

Ans: C

broke down

Question: 14

What are you ___ in the kitchen cupboard?

(A) looking for

(B) looking to

(C) looking on

(D) looking in

Ans: A

looking for

Question: 15

After the accident, the nerves to her arm were damaged and so the muscles ___ through disuse.

(A) invigorated

(B) elongated

(C) contracted

(D) atrophied

Ans: A

invigorated

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST