Verbal Reasoning Quiz with Answers - 4

 Question: 1

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Run

(B) Ride

(C) Crawl

(D) Walk

Ans: B

All except Ride denote movement by limbs.

Question: 2

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Hockey

(B) Javelin

(C) Discus

(D) Spear

Ans: D

All except Spear are items of sport, while spear is a weapon.

Question: 3

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Microscope

(B) Stethoscope

(C) Periscope

(D) Telescope

Ans: B

All except Stethoscope are optical instruments.

Question: 4

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Trivandrum

(B) Vijayawada

(C) Bhubaneshwar

(D) Bangalore

Ans: B

All except Vijayawada are capitals of states of India.

Question: 5

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Spheres

(B) Cube

(C) Ellipse

(D) Circle

Ans: B

All except Cube are circular figures.

Question: 6

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Bridge

(B) Brook

(C) Canal

(D) Stream

Ans: A

All except Bridge contain water.

Question: 7

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Topaz

(B) Granite

(C) Sapphire

(D) Ruby

Ans: B

All except Granite are precious stones.

Question: 8

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Smoke

(B) Fog

(C) Mist

(D) Rain

Ans: A

All except Smoke are forms of precipitation.

Question: 9

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Calculator

(B) Pencil

(C) Pen

(D) Ink

Ans: A

All except Calculator come under the category of writing material.

Question: 10

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Anger

(B) Love

(C) Fear

(D) Sober

Ans: D

All except Sober are emotions.

Question: 11

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Coal

(B) Diamond

(C) Pearl

(D) Graphite

Ans: C

All except Pearl are different forms of carbon.

Question: 12

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Green

(B) Yellow

(C) Red

(D) Violet

Ans: D

All except Violet are traffic signal colours.

Question: 13

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Fingers

(B) Wrist

(C) Palm

(D) Knee

Ans: D

All except Knee are parts of hand.

Question: 14

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Customer

(B) Hawker

(C) Salesman

(D) Broker

Ans: A

All others earn from the customer.

Question: 15

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Canine

(B) Molar

(C) Incisors

(D) Enamel

Ans: D

All except Enamel are types of teeth.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST