Verbal Reasoning Practice Tests with Answers - 4

 Question: 1

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Jupiter

(B) Earth

(C) Mercury

(D) Titan

Ans: D

All except Titan are planets of the solar system.

Question: 2

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Student

(B) Lecturer

(C) Principal

(D) Teacher

Ans: A

All except Student constitute the staff of an educational institution.

Question: 3

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Winds

(B) Current

(C) Lake

(D) River

Ans: C

All except Lake show movement.

Question: 4

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Loongis

(B) Skirts

(C) Trousers

(D) Petticoats

Ans: D

Petticoats is the only under garment in the group.

Question: 5

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Cholas

(B) Pallavas

(C) Cheras

(D) Chandelas

Ans: D

All except Chandelas were associated with ancient kingdoms in southern India, while Chandelas formed a kingdom in north India.

Question: 6

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Kitten

(B) Doe

(C) Cub

(D) Infant

Ans: B

All except Doe are young ones of animals.

Question: 7

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Computer

(B) Calculator

(C) Piano

(D) Typewriter

Ans: C

Piano is the only musical instrument in the group.

Question: 8

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Tongue

(B) Throat

(C) Nose

(D) Ear

Ans: B

All except Throat are sense organs.

Question: 9

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Dinosaur

(B) Sphinx

(C) Unicorn

(D) Mermaid

Ans: A

All except Dinosaur are imaginary creatures.

Question: 10

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Orange

(B) Apple

(C) Mango

(D) Potato

Ans: D

All except Potato are fruits, while potato is a vegetable.

Question: 11

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Eagle

(B) Penguin

(C) Ostrich

(D) Kiwi

Ans: A

All except Eagle are flightless birds.

Question: 12

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) River

(B) Stream

(C) Lake

(D) Brook

Ans: C

All except Lake contain moving water.

Question: 13

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Kerosene

(B) Petrol

(C) Acetone

(D) Mercury

Ans: D

Mercury is the only metal in the group.

Question: 14

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Rhinoceros

(B) Camel

(C) Stag

(D) Buffalo

Ans: B

All except Camel have borns.

Question: 15

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Lizard

(B) Crocodile

(C) Whale

(D) Snake

Ans: C

All except Whale are reptiles, while whale is a mammal.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST