Verbal Ability Active & Passive Voice Questions Answers - 3

 Question: 1

The school gave him many prizes.

(A) He was given many prizes by the school.

(B) He had given many prizes by the school.

(C) He is given many prizes by the school.

(D) He has given many prizes by the school.

Ans: A

He was given many prizes by the school.

Question: 2

I know your father.

(A) Your father has known to me.

(B) Your father was known to me.

(C) Your father is known to me.

(D) Your father is known by me.

Ans: C

Your father is known to me.

Question: 3

I will spend all the money.

(A) All the money will be spent by me.

(B) All the money will be spend by me.

(C) All the money was being spend by me.

(D) All the money is spent by me.

Ans: A

All the money will be spent by me.

Question: 4

They can help Shalini.

(A) Shalini can be helped by them.

(B) Shalini can be help by them.

(C) Shalini could be helped by them.

(D) None of these

Ans: A

Shalini can be helped by them.

Question: 5

Who stole your pen?

(A) By whom did your pen steal?

(B) Who was stolen your pen?

(C) By whom is your pen stolen?

(D) By whom was your pen stolen?

Ans: D

By whom was your pen stolen?

Question: 6

She was taking milk.

(A) Milk was being taken by her.

(B) Milk has being taken by her.

(C) Milk is being taken by her.

(D) Milk was being taken by her.

Ans: D

Milk was being taken by her.

Question: 7

She missed the Cheran Express.

(A) The Cheran Express have missed by her.

(B) The Cheran Express was missed by her.

(C) The Cheran Express has missed by her.

(D) The Cheran Express is missed by her.

Ans: B

The Cheran Express was missed by her.

Question: 8

I can teach Suganya.

(A) Suganya can be taught by me.

(B) Suganya can be teach by me.

(C) Suganya could be taught by me.

(D) Suganya can taught by me.

Ans: A

Suganya can be taught by me.

Question: 9

I am playing cricket.

(A) Cricket had been being played by me.

(B) Cricket was being played be me.

(C) Cricket has been played by me.

(D) Cricket is being played by me.

Ans: D

Cricket is being played by me.

Question: 10

My friend is helping me.

(A) I had been helped by my friend.

(B) I have been helped by my friend.

(C) I am being helped by my friend.

(D) I was being helped by my friend.

Ans: C

I am being helped by my friend.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST