Top 1000+ Verbal Ability Idioms and Phrases Questions & Answers - 2

 Question: 1

Face the music

(A) Listen to the music

(B) Feel sorry

(C) Get finished

(D) Get reprimanded

Ans: D

Get reprimanded

Question: 2

Play it safe

(A) Play for pleasure

(B) Avoid risks

(C) Play light games

(D) Play a game peacefully

Ans: B

Avoid risks

Question: 3

Back up

(A) Give moral support

(B) Pull back from

(C) Back-bencher

(D) Stay behind

Ans: A

Give moral support

Question: 4

Plain speaking

(A) Revealing the secret

(B) Spilling the beans

(C) Telling nonsense

(D) Telling the truth

Ans: D

Telling the truth

Question: 5

Be to the fore

(A) Be prominent

(B) To take the lead

(C) To the brim

(D) Pre-apprehension

Ans: A

Be prominent

Question: 6

A purple weight

(A) Ornate portion in a literary work

(B) Multicoloured decoration

(C) A blemish in otherwise good work

(D) A dark spot

Ans: A

Ornate portion in a literary work

Question: 7

To beat about the bush

(A) To avoid coming to the point

(B) To boast about oneself

(C) To punish an innocent person

(D) None of these

Ans: A

To avoid coming to the point

Question: 8

To be at the zenith of

(A) Be at the peak of

(B) Face difficulty boldly

(C) To die an immature death

(D) To be succumbed to, one’s flattery

Ans: A

Be at the peak of

Question: 9

To keep one’s temper

(A) to be aloof from

(B) to preserve one’s energy

(C) to become angry

(D) to be in a good mood

Ans: D

to be in a good mood

Question: 10

To pick holes

(A) to criticize someone

(B) to cut some part of an item

(C) to destroy something

(D) to find some reason to fight

Ans: A

to criticize someone

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST