Top 1000+ Prepositions Questions & Answers Pdf - 1

 Question: 1

My cousin has invested a lot of money ____ farming.

(A) into

(B) in

(C) on

(D) for

Ans: B

in

Question: 2

It is dangerous to enter ___ the enemy’s camp.

(A) through

(B) on

(C) in

(D) into

Ans: D

into

Question: 3

A good judge never gropes ____ the conclusion.

(A) for

(B) to

(C) at

(D) on

Ans: A

for

Question: 4

Religious leaders should not delve ______ politics.

(A) at

(B) in

(C) into

(D) with

Ans: C

into

Question: 5

India is committed ____ a policy of peaceful existence.

(A) of

(B) to

(C) with

(D) for

Ans: B

to

Question: 6

Raman’s speech pointed ____ some of our defects.

(A) to

(B) at

(C) on

(D) towards

Ans: D

towards

Question: 7

My relations _____ Suganya are good.

(A) against

(B) with

(C) on

(D) to

Ans: B

with

Question: 8

Siva has no control ____ his temper.

(A) at

(B) in

(C) over

(D) after

Ans: C

over

Question: 9

I am used ____ such hardships.

(A) at

(B) to

(C) for

(D) from

Ans: B

to

Question: 10

I was astonished ___ the sad news.

(A) to

(B) at

(C) with

(D) in

Ans: B

at

Question: 11

We must keep ____ something for the rainy day.

(A) by

(B) for

(C) at

(D) in

Ans: D

in

Question: 12

Only the blood-stained road was a witness ___ his assassination.

(A) to

(B) of

(C) at

(D) on

Ans: A

to

Question: 13

There was no agreement ___ the great powers ___ a treaty to ban nuclear weapons.

(A) with; about

(B) in; for

(C) among; on

(D) between; about

Ans: C

among; on

Question: 14

The Indian magpie indulges ___ a long flight.

(A) on

(B) at

(C) in

(D) with

Ans: C

in

Question: 15

We travelled ____ a boat to reach Sri Lanka.

(A) about

(B) for

(C) on

(D) by

Ans: D

by

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST