Top 100+ Prepositions Worksheets with Answers - 6

 Question: 1

The problem ____ housing ____ India is a complex one.

(A) of; in

(B) in; of

(C) for; in

(D) about; in

Ans: A

of; in

Question: 2

He is laboring ___ a misapprehension, but laboring ___ a cause.

(A) with; over

(B) by; in

(C) in; towards

(D) under; for

Ans: D

under; for

Question: 3

He was advised to abstain ___ all alcoholic drinks.

(A) at

(B) in

(C) by

(D) from

Ans: D

from

Question: 4

Are not these slums a disgrace ____ the civic authorities.

(A) on

(B) to

(C) towards

(D) for

Ans: B

to

Question: 5

No one can stop a man from doing a thing if he is really keen _____ it.

(A) at

(B) in

(C) for

(D) on

Ans: D

on

Question: 6

___ the topmost branch of the tree sat a monkey making faces ____ us.

(A) on; at

(B) on; to

(C) over; to

(D) in; for

Ans: A

on; at

Question: 7

Let us travel ____ night, it will be cool then.

(A) during

(B) at

(C) in

(D) by

Ans: C

in

Question: 8

I must hold discussions _____ you ____ that matter shortly.

(A) about; for

(B) with; on

(C) about; in

(D) none of these

Ans: B

with; on

Question: 9

It is not always easy to sympathies ____ an unfortunate man.

(A) at

(B) by

(C) for

(D) with

Ans: D

with

Question: 10

_____ the whole, I like the book very much.

(A) In

(B) On

(C) At

(D) From

Ans: B

On

Question: 11

He had to repent ___ what he had done.

(A) at

(B) of

(C) for

(D) over

Ans: C

for

Question: 12

Our tragic experience in the recent past provides an index ____ the state of lawlessness in this region.

(A) of

(B) at

(C) in

(D) by

Ans: A

of

Question: 13

Such remarks are certainly derogatory _____ your reputation.

(A) of

(B) to

(C) for

(D) with

ans: B

to

Question: 14

The shopkeeper deals ____ grain, but did not deal honestly ____ me.

(A) in; with

(B) with; by

(C) with; to

(D) in; by

Ans: B

with; by

Question: 15

If you are adverse _____ recommending my name, you should not hesitate to admit it.

(A) for

(B) to

(C) against

(D) about

Ans: B

to

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST