Top 100+ Decimal Fraction Questions and Answers Pdf - 2
Question: 1
Which of the following is equal to 3.14 × 106?
(A) 311
(B) 314
(C) 3140
(D) 3140000
Ans: D
3.14 × 106 = 3.140000 × 1000000 = 3140000.
Question: 2
47.7 × 12.4 × 8.6 = ?
(A) 5086.728
(B) 5218.668
(C) 5708.428
(D) 6180.656
Ans: A
477 × 124 × 86 = 5086728
Sum of decimal places = 3.
∴ 47.7 × 12.4 × 8.6 = 5086.728.
Question: 3
What decimal of an hour is a second?
(A) .0025
(B) .0256
(C) .00027
(D) .000126
Ans: C
Required decimal =
Question: 4
58.621 – 13.829 – 7.302 – 1.214 = ?
(A) 31.254
(B) 33.254
(C) 35.272
(D) 36.276
Ans: D
Given expression = 58.621 – (13.829 + 7.302 + 1.214)
= 58.621 – 22.345 = 36.276.
Question: 5
The number 0.0561 correct to two places of decimals is
(A) 0.1
(B) 0.05
(C) 0.06
(D) 0.056
Ans: C
The digit at the third decimal place is 6, which is greater than 5.
So, 0.0561, rounded to two decimal places, is 0.06.
Question: 6
4.4 × 5.8 × 11.5 – 141.27 = ?
(A) 121.17
(B) 147.51
(C) 149.54
(D) 152.21
Ans: D
Given expression = 293.48 – 141.27 = 152.21.
Question: 7
(0.05 × 6.25) ÷ 2.5 = ?
(A) 0.95
(B) 0.105
(C) 0.115
(D) 0.125
Ans: D
Given expression =
Question: 8
48 ÷ 75 × 84.5 ÷ 20 = ?
(A) 1.527
(B) 1.834
(C) 1.934
(D) 2.704
Ans: D
Given expression =
Question: 9
If 2994 ÷ 14.5 = 172, then 29.94 ÷ 1.45 = ?
(A) 0.172
(B) 0.174
(C) 1.72
(D) 17.2
Ans: D
Question: 10
The fraction
(A) .01027
(B) .10127
(C) 101.00022
(D) 101.00027
Ans: D
Comments
Post a Comment