Questions on Prepositions for IBPS, SBI, RBI Banking - 5

 Question: 1

A good judge never jumps ___ the conclusion.

(A) to

(B) for

(C) on

(D) at

Ans: D

at

Question: 2

He has suffered heavy losses, yet he was rolling ____ wealth.

(A) for

(B) in

(C) with

(D) from

Ans: B

in

Question: 3

In the morning, I simply take a glance ____ the newspaper headlines.

(A) at

(B) on

(C) of

(D) through

Ans: A

at

Question: 4

He dispensed with the services ____ his dishonest clerk.

(A) of

(B) by

(C) for

(D) to

Ans: A

of

Question: 5

Sugan’s story is devoid ____ truth.

(A) of

(B) to

(C) from

(D) through

Ans: A

of

Question: 6

I brought him ___ with great difficulty.

(A) in

(B) around

(C) up

(D) round

Ans: C

up

Question: 7

They quarreled with me ____ the division of the booty.

(A) about

(B) on

(C) above

(D) in

Ans: A

about

Question: 8

A steady mind triumphs ____ difficulties.

(A) in

(B) over

(C) at

(D) with

Ans: B

over

Question: 9

The peasant refused to bow ___ his master.

(A) on

(B) to

(C) upon

(D) about

Ans: B

to

Question: 10

What you say has hardly any bearing _____ the lives of tribal’s.

(A) on

(B) for

(C) with

(D) about

Ans: A

on

Question: 11

The man robbed me _____ my possessions.

(A) of

(B) from

(C) with

(D) on

Ans: A

of

Question: 12

Under this heavy load the bridge will give ____

(A) way

(B) in

(C) out

(D) away

Ans: A

way

Question: 13

The reward was not commensurate ____ the work done by us.

(A) for

(B) on

(C) with

(D) order

Ans: C

with

Question: 14

Your conduct smacks ____ recklessness.

(A) of

(B) in

(C) from

(D) with

Ans: A

of

Question: 15

There is no hindrance _____ his going there.

(A) to

(B) over

(C) to

(D) at

Ans: C

to

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST