Preposition Online Test for Competitive Exams - 4

 Question: 1

I have distaste _____ publicity.

(A) at

(B) for

(C) about

(D) against

Ans: B

for

Question: 2

Keep clear ______ wicked boys.

(A) of

(B) with

(C) from

(D) out

Ans: A

of

Question: 3

I have been waiting here for him ____ three weeks.

(A) on

(B) for

(C) from

(D) since

Ans: B

for

Question: 4

The thunder was accompanied ___ heavy rains.

(A) with

(B) by

(C) up

(D) through

Ans: A

with

Question: 5

You must listen ______ the question first.

(A) at

(B) to

(C) for

(D) over

Ans: B

to

Question: 6

After having tea, he settled himself ____ his arm chair.

(A) on

(B) in

(C) into

(D) over

Ans: C

into

Question: 7

Nobody in our group has a genius ____ winning friends and in convincing people.

(A) in

(B) for

(C) of

(D) at

Ans: B

for

Question: 8

There is no exception ____ this rule.

(A) to

(B) in

(C) for

(D) about

Ans: A

to

Question: 9

The soldiers rebelled _____ the king.

(A) against

(B) at

(C) on

(D) with

Ans: A

against

Question: 10

He thought that his father was not happy ____ him.

(A) about

(B) with

(C) for

(D) over

Ans: b

with

Question: 11

Give an example pertinent ____ the case.

(A) to

(B) on

(C) for

(D) with

Ans: A

to

Question: 12

President Saddam Husain has lived ___ the gun all his life.

(A) by

(B) on

(C) for

(D) with

Ans: A

by

Question: 13

Pakistan is not enamored ____ the bomb for its own sake.

(A) of

(B) by

(C) with

(D) for

Ans: A

of

Question: 14

She could not dissociate herself ____ what she said earlier.

(A) of

(B) from

(C) off

(D) with

Ans: B

from

Question: 15

Let this be an example ___ the troublemakers.

(A) to

(B) for

(C) against

(D) about

Ans: A

to

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST