Practice Verbal Reasoning Questions and Answers - 3

 Question: 1

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Radium

(B) Polonium

(C) Uranium

(D) Sodium

Ans: D

All except Sodium are radio-isotopes, while sodium is a metal.

Question: 1

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Radium

(B) Polonium

(C) Uranium

(D) Sodium

Ans: D

All except Sodium are radio-isotopes, while sodium is a metal.

Question: 2

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Pink

(B) Green

(C) Orange

(D) Yellow

Ans: A

All except Pink are the colours seen in a rainbow.

Question: 3

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Shimmer

(B) Simmer

(C) Glimmer

(D) Glint

Ans: B

All except Simmer are connected with light, while simmer is a way of cooking.

Question: 4

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Ayurveda

(B) Atharvaveda

(C) Yajurveda

(D) Samveda

Ans: A

All except Ayurveda are names of holy scriptures, the four Vedas.
Ayurveda is a branch of medicines.

Question: 5

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Physics

(B) Chemistry

(C) Zoology

(D) Geography

Ans: D

All except Geography are science subjects.

Question: 6

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Arm

(B) Fingers

(C) Foot

(D) Shoulder

Ans: C

All except Foot are parts of hand.

Question: 7

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Chilka

(B) Siachen

(C) Sambhar

(D) Dal

Ans: B

All except Siachen are lakes, while Siachen is a glacier.

Question: 8

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Tomato

(B) Brinjal

(C) Pears

(D) Carrot

Ans: B

All except Brinjal can be eaten raw.

Question: 9

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) River

(B) Pool

(C) Pond

(D) Sea

Ans: A

All except River contain stagnant water.

Question: 10

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Walk

(B) Listen

(C) Swim

(D) Run

Ans: B

All except Listen are physical activities.

Question: 11

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Aluminium

(B) Sodium

(C) Titanium

(D) Bromine

Ans: D

All except Bromine are metals, while bromine is a non-metal.

Question: 12

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Blacksmith

(B) Barber

(C) Carpenter

(D) Tailor

Ans: B

All except Barber require raw material to work.

Question: 13

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Potato

(B) Cabbage

(C) Tomato

(D) Peas

Ans: A

All except Potato can be eaten raw.

Question: 14

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Lemon

(B) Malta

(C) Orange

(D) Banana

Ans: D

All except Banana are juicy fruits.

Question: 15

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Oil

(B) Curd

(C) Butter

(D) Cream

Ans: A

Here, all except Oil are products obtained from milk.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST