Practice Verbal Reasoning Questions and Answers - 2

 Question: 1

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Spider

(B) Oyster

(C) Turtle

(D) Tortoise

Ans: A

All except Spider have hard protective shells.

Question: 2

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Spade

(B) Bridge

(C) Heart

(D) Brick

Ans: D

All except Brick are suits of cards.

Question: 3

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Axe

(B) Showel

(C) Saw

(D) Sword

Ans: B

All except Showel are tools used for cutting or chopping.

Question: 4

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Nitrogen

(B) Chlorine

(C) Oxygen

(D) Iodine

Ans: D

All except Iodine are gases, while iodine is a liquid.

Question: 5

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Valley

(B) Mound

(C) Peak

(D) Mountain

Ans: A

All except Valley are elevated features.

Question: 1

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Radium

(B) Polonium

(C) Uranium

(D) Sodium

Ans: D

All except Sodium are radio-isotopes, while sodium is a metal.

Question: 2

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Pink

(B) Green

(C) Orange

(D) Yellow

Ans: A

All except Pink are the colours seen in a rainbow.

Question: 3

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Shimmer

(B) Simmer

(C) Glimmer

(D) Glint

Ans: B

All except Simmer are connected with light, while simmer is a way of cooking.

Question: 4

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Ayurveda

(B) Atharvaveda

(C) Yajurveda

(D) Samveda

Ans: A

All except Ayurveda are names of holy scriptures, the four Vedas.
Ayurveda is a branch of medicines.

Question: 5

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Physics

(B) Chemistry

(C) Zoology

(D) Geography

Ans: D

All except Geography are science subjects.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST