Parajumbles Online Test Practice for SBI PO, Clerical Pdf - 2

 Question: 1

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) are concerned about the
(Q) the average temperature of planet earth
(R) Governments all over the world
(S) adverse effects of the rise of

(A) PSQR

(B) QPRS

(C) RSQP

(D) RPSQ

Ans: D

RPSQ

Question: 2

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) only when the masses are
(Q) the economic and political life of the country.
(R) Real democracy will come into being
(S) awakened and take part in

(A) RPSQ

(B) PSRQ

(C) QSRP

(D) PQRS

Ans: A

RPSQ

Question: 3

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) are provided with tall chimneys
(Q) high up into the air
(R) which carry smoke and waste gases?
(S) Factories and power stations

(A) SPRQ

(B) QSRP

(C) PRQS

(D) RSPQ

Ans: A

SPRQ

Question: 4

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) engaged in agriculture still remains
(Q) to 70 percent during 1951
(R) at around 60 percent compared
(S) In India as a whole the share of labour force

(A) SPRQ

(B) PQRS

(C) QSRP

(D) RPSQ

Ans: A

SPRQ

Question: 5

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) where appointments are ensured
(Q) in the recruitment department
(R) through reliable middle agencies
(S) corruption is seen even

(A) SRPQ

(B) SPQR

(C) QRSP

(D) QPRS

Ans: A

SRPQ


Question: 1

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) of current can be applied to electric power devices
(Q) to electricity transmission in power lines
(R) such as motors and generators, and
(S) This ability to carry large amounts

(A) PSRQ

(B) SPRQ

(C) QRSP

(D) QPRS

Ans: B

SPRQ

Question: 2

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) environmental conservation and
(Q) Environmentalism can simply be considered
(R) improving the state of the environment
(S) as a social movement that mainly concerns

(A) QSPR

(B) PQRS

(C) QPSR

(D) SQRP

Ans: A

QSPR

Question: 3

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) to include any substance when it occurs
(Q) a system that it endangers the stability of that system
(R) Sometimes the term pollution is extended
(S) at such unnaturally high concentration within

(A) SRQP

(B) SPRQ

(C) SQRP

(D) RPSQ

Ans: D

RPSQ

Question: 4

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) by wildlife management
(Q) of animals and birds are expected
(R) According to ecologists more than 600 species
(S) to be extinct if not protected

(A) RQSP

(B) SPRQ

(C) RPSQ

(D) QSRP

Ans: A

RQSP

Question: 5

You are required to rearrange these parts, which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.
(P) had started a fast unto death
(Q) demanding the passing of the bill
(R) at Jantar Mantar in New Delhi
(S) Anna Hazare, a Gandhian rights activist

(A) SPRQ

(B) PSRQ

(C) RQSP

(D) SQPR

Ans: A

SPRQ

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST