Letter Series Questions with Answers for Bank Exams - 2
Question: 1
In each of the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.
ba __ b __ aab __ a __ b
(A) babb
(B) baab
(C) abba
(D) abaa
Ans: C
The series is baah/baah/baab.
Thus, the pattern baab is repeated.
Question: 2
ab __ bc __ c __ ba __
(A) aaab
(B) caab
(C) aabb
(D) baac
Ans: B
The series is abc/bca/cab/abc.
Thus, the letters are written in a cyclic order.
Question: 3
aa __ ab __ aaa __ a
(A) baaa
(B) abab
(C) aabb
(D) aaab
Ans: D
The series is aaaaaba/aaaaaba.
Thus, the pattern aaaaba is repeated.
Question: 4
__ __ aba __ __ ba __ ab
(A) bbaba
(B) baabb
(C) abbab
(D) abbba
Ans: C
The series is ab/ab/ab/ab/ab/ab.
Thus, the pattern ab is repeated.
Question: 5
__ bca __ cca __ ca __ b __ c
(A) bbabb
(B) aabaa
(C) bbbab
(D) aaaaa
Ans: C
The series is bbca/bcca/bcaa/bbc.
Question: 6
bc __ b __ c __ b __ ccb
(A) bcbc
(B) cbbc
(C) bbcb
(D) cbcb
Ans: D
The series is bccb/bccb/bccb.
Thus, the pattern bccb is repeated.
Question: 7
ab __ __ __ b __ bbaa __
(A) abaab
(B) baaab
(C) abbab
(D) babba
Ans: B
The series is abb/aab/abb/aab.
Thus, the pattern abb, aab is repeated.
Question: 8
a __ ca __ bc __ bcc __ bca
(A) baba
(B) aabb
(C) bbab
(D) bbaa
Ans: D
The series is abcab/bcabc/cabca.
Comments
Post a Comment