Idioms and Phrases Questions for IBPS, SBI, RBI Bank Exams - 3

 Question: 1

Cut the mustard

(A) To leave the job

(B) To get injured

(C) To come up to expectations

(D) To lose

Ans: C

To come up to expectations

Question: 2

Let the grass grow under one’s feet

(A) To remain idle

(B) To be trifled with

(C) To engage in useless talk

(D) To accept responsibility

Ans: A

To remain idle

Question: 3

Plough a lone furrow

(A) To play the card to win

(B) Do something that achieves the desired success

(C) To play the last card

(D) To play the best card

Ans: A

To play the card to win

Question: 4

Bandy words with

(A) Linguistic acumen

(B) Speech enthusiast

(C) Oratory

(D) Argue

Ans: D

Argue

Question: 5

Far from cry

(A) Very different from

(B) To approach silently

(C) To leave silently

(D) To come from far

Ans: A

Very different from

Question: 6

Flogging a dead horse

(A) Wasting time in useless effort

(B) Repeating our request

(C) Beating about the bush

(D) Making him see reason

Ans: A

Wasting time in useless effort

Question: 7

The bare bones of the conversion had been that he hated my guts

(A) The detailed analysis

(B) The main point

(C) Just bones

(D) The naked truth

Ans: B

The main point

Question: 8

Under a cloud

(A) Under observation

(B) Under suspicion

(C) Experiencing cloudy weather

(D) Enjoying favourable luck

Ans: B

Under suspicion

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST