Idioms and Phrases Exercises with Answers Pdf - 6

 Question: 1

We talked over the matter for an hour but without any result.

(A) discussed

(B) fought about

(C) surveyed

(D) assessed

Ans: A

discussed

Question: 2

He was murdered in cold blood.

(A) thoughtlessly

(B) coolly

(C) deliberately

(D) unfeelingly

Ans: D

unfeelingly

Question: 3

Suganya stood by her husband in weal and woe.

(A) during the operation

(B) during illness

(C) by hook or crook

(D) in prosperity and adversity

Ans: D

in prosperity and adversity

Question: 4

I have a bone to pick with you in this matter.

(A) desire

(B) am angry

(C) selfish motive

(D) selfless motive

Ans: B

am angry

Question: 5

The inspector was caught red handed.

(A) found with hands tied

(B) caught with dirty hands

(C) caught in the act of committing the crime

(D) quickly

Ans: C

caught in the act of committing the crime

Question: 1

While I have a bath, you may chew the cud.

(A) Kill time

(B) Go through legalities

(C) Reflect upon one’s past

(D) Have breakfast

Ans: C

Reflect upon one’s past

Question: 2

In the beginning of his career, he was practically rolling in money.

(A) saved lot of money

(B) very rich

(C) wasting a lot of money

(D) spending more than his earnings

Ans: B

very rich

Question: 3

He never wanted to keep her under his thumb and so he let her do what she liked.

(A) in his presence all the time

(B) unduly under control

(C) below his thumb

(D) restricted

Ans: B

unduly under control

Question: 4

Those were only crocodile tears.

(A) very gloomy

(B) mild regret

(C) pretended sadness

(D) a weeping sign

Ans: C

pretended sadness

Question: 5

One should not stay idle at home; but be up and doing.

(A) reading

(B) working

(C) sleeping

(D) active

Ans: D

active

Question: 1

The cashier wiped the nose of his employer by presenting false bills.

(A) doomed

(B) abused

(C) cheated

(D) slapped

Ans: C

cheated

Question: 2

The captain played with determination because the honour of the team was at stake.

(A) at the top

(B) appropriate

(C) very low

(D) in danger

Ans: D

in danger

Question: 3

The CBI officials followed up the clue, but it proved to be a mare’s nest.

(A) baseless

(B) an unfound rumour

(C) time consuming

(D) useless

Ans: B

an unfound rumour

Question: 4

We are afraid that you may be led astray in Arvind’s bad company.

(A) misguided

(B) lose the job

(C) killed

(D) get into trouble

Ans: A

misguided

Question: 5

An honest person never plays fast and loose with his friends.

(A) delay tactics

(B) to be inconsistent

(C) deceives

(D) ignores

Ans: B

to be inconsistent

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST