General English Prepositions Questions and Answers - 3

 Question: 1

Jaganathan is married ____ Bobby.

(A) to

(B) at

(C) between

(D) with

Ans: A

to

Question: 2

Suresh’s mind was attuned ____ music.

(A) at

(B) on

(C) with

(D) to

Ans: D

to

Question: 3

The principal called ___ the names of the winners.

(A) for

(B) out

(C) on

(D) at

Ans: B

out

Question: 4

He was vexed _____ Saran for his behavior.

(A) at

(B) to

(C) with

(D) upon

Ans: C

with

Question: 5

Prasanna is confident ____ his success.

(A) of

(B) towards

(C) for

(D) about

Ans: A

of

Question: 6

I am annoyed ___ him ___ what he has done to me.

(A) at; for

(B) with; for

(C) with; against

(D) by; in

Ans: B

with; for

Question: 7

He turned ___ the proposal without thinking.

(A) in

(B) out

(C) up

(D) down

Ans: D

down

Question: 8

Very often we do not get what we pine ____

(A) at

(B) on

(C) for

(D) about

Ans: C

for

Question: 9

The mother was anxious ____ the safety of her son.

(A) at

(B) about

(C) for

(D) upon

Ans: B

about

Question: 10

Take this medicine and you will get rid ___ the bad cold.

(A) at

(B) of

(C) over

(D) from

Ans: B

of

Question: 11

The candidates were tense ____ expectancy.

(A) from

(B) on

(C) in

(D) with

Ans: D

with

Question: 12

My uncle was afflicted ___ a serious illness and was almost confined _____ bed ____ more than two months.

(A) by; on; for

(B) by; on; since

(C) with; to; for

(D) to; to; since

Ans: C

with; to; for

Question: 13

The mother was concerned _____ the safety of her child.

(A) at

(B) from

(C) about

(D) upon

Ans: C

about

Question: 14

I was disappointed ____ not finding the doctor in his seat.

(A) on

(B) at

(C) over

(D) from

Ans: B

at

Question: 15

The insects are a great nuisance ____ us.

(A) at

(B) with

(C) for

(D) to

Ans: C

for

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST