Computer Awareness Questions & Answers for Competitive Exams - 8

 Question: 1

When computer users ___ a document, they change its appearance.

(A) Format

(B) Save

(C) Edit

(D) Create

Ans: A

Format

Question: 2

A computer portable and easy to carry by travelers is

(A) Files servers

(B) Mini computer

(C) Laptop

(D) Super computer

Ans: C

Laptop

Question: 3

A _____ represents approximately one billion memory location.

(A) Terabyte

(B) Gigabyte

(C) Kilobyte

(D) Megabyte

Ans: B

Gigabyte

Question: 4

The analytical engine developed during first generation of computers used ______  as a memory unit.

(A) Cards

(B) Counter wheels

(C) Floppies

(D) RAM

Ans: B

Counter wheels

Question: 5

Which of the following is used to hold ROM, RAM, CPU and expansion cards?

(A) Motherboard

(B) Cache memory

(C) Computer bus

(D) All of these

Ans: A

Motherboard

Question: 6

What are the two types of output devices?

(A) Storage disk (floppy, CD)

(B) Monitor and printer

(C) Keyboard and Mouse

(D) Windows 2000, Windows NT

Ans: B

Monitor and printer

Question: 7

In Windows ME, what does ME stands for?

(A) Multi- Expert

(B) Macro-Expert

(C) Micro- Expert

(D) Millennium

Ans: D

Millennium

Question: 8

Which one of the following terms is not associated with information technology?

(A) Modem

(B) Light storage

(C) Upload

(D) Cyber space

Ans: B

Light storage

Question: 9

The language ‘C’ used in the computer is a

(A) Machine code

(B) Conjugation level language

(C) Low level language

(D) High level language

Ans: D

High level language

Question: 10

Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers?

(A) Super computers

(B) Laptops

(C) Personal Computers

(D) Notebooks

Ans: A

Super computers

Ans: D

Broadcast

Question: 16

Meaningful filename helps in easy file

(A) Identification

(B) Printing

(C) Accessing

(D) Storing

Ans: A

Identification

Question: 17

Numbers and formulae entered in a cell are called

(A) Intersection

(B) Text

(C) Numeric entries

(D) Labels

Ans: C

Numeric entries

Question: 18

A _____ is a unique name that you give to file of information.

(A) File name

(B) Folder

(C) Device letter

(D) None of these

Ans: A

File name

Question: 19

The different styles of lettering in a word processing program

(A) Manuscript

(B) Writing

(C) Calligraphy

(D) Font

Ans: D

Font

Question: 20

The background of any word document

(A) can have any colour you choose

(B) is the colour you preset under the option menu

(C) it always white colour

(D) none of these

Ans: A

can have any colour you choose

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST