Classification Test Questions and Answers Pdf - 3

 Question: 1

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Copper

(B) Silver

(C) Bromine

(D) Bromine

Ans: C

All except Bromine are metals, while bromine is a non metal.

Question: 2

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Leopard

(B) Cheetah

(C) Tiger

(D) Cow

Ans: D

All except Cow belong to the cat family.

Question: 3

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Cube

(B) Triangle

(C) Rectangle

(D) Square

Ans: A

Cube is the only three dimensional figure in the group.

Question: 4

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Krishna

(B) Narmada

(C) Cauvery

(D) Mahanadi

Ans: B

All except Narmada are rivers which flow into Bay of Bengal, while Narmada flows into the Arabian Sea.

Question: 5

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Paper

(B) Cork

(C) Wood

(D) Stone

Ans: D

All except Stone are obtained directly or indirectly from trees

Question: 6

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Parrot

(B) Hawk

(C) Eagle

(D) Owl

Ans: A

All except Parrot are birds of prey.

Question: 7

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Flower

(B) Herb

(C) Shrub

(D) Tree

Ans: A

All except Flower are types of plants.

Question: 8

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Escalator

(B) Bridge

(C) Ladder

(D) Staircase

Ans: B

All except Bridge are used for up and down movement.

Question: 9

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Playing

(B) Dancing

(C) Swimming

(D) Breathing

Ans: D

All except Breathing are voluntary activities.

Question: 10

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Mustard

(B) Jowar

(C) Paddy

(D) Wheat

Ans: A

All except Mustard are food grains, while mustard is an oilseed.

Question: 11

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Axe

(B) Blade

(C) Needle

(D) Scissors

Ans: C

All except Needle are used for cutting.

Question: 12

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Bench

(B) Chair

(C) Stool

(D) Table

Ans: D

All except Table are used for sitting.

Question: 13

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Amoeba

(B) Cockroach

(C) Frog

(D) Roundworm

Ans: A

All except Amoeba are multicellular organisms, while amoeba is unicellular.

Question: 14

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Election

(B) Vote

(C) Manifesto

(D) Ballot

Ans: A

All others are terms associated with Elections.

Question: 15

In each of the following questions, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose out the odd one.

(A) Apple

(B) Watermelon

(C) Guava

(D) Mango

Ans: B

All except Watermelon grow on trees.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST