Active & Passive Voice Questions Answers for Class -7

 Question: 1

The doctor had examined him.

(A) He was examined by the doctor.

(B) He has been examined by the doctor.

(C) He had been examined by the doctor.

(D) None of these

Ans: C

He had been examined by the doctor.

Question: 2

She does not like tea.

(A) Tea is not liked by her.

(B) Tea have not liked by her.

(C) Tea was not liked by her.

(D) Tea did not liked by her.

Ans: A

Tea is not liked by her.

Question: 3

Mr Anand teaches us science.

(A) Science was teaching us by Mr Anand.

(B) Science is taught us by Mr Anand.

(C) Science was taught us by Mr Anand.

(D) We are taught science by Mr Anand.

Ans: D

We are taught science by Mr Anand.

Question: 4

I heard Mukesh once.

(A) Mukesh was heard by me once.

(B) Mukesh has heard by me once.

(C) Mukesh is heard by me once.

(D) None of these

Ans: A

Mukesh was heard by me once.

Question: 5

He hates bad people.

(A) Bad people were hated by him.

(B) Bad people have hated by him.

(C) Bad people is hated by him.

(D) Bad people are hated by him.

Ans: D

Bad people are hated by him.

Question: 1

Was the servant bringing tea?

(A) Has tea bring brought by the servant?

(B) Was tea being brought by the servant?

(C) Is tea being brought by the servant?

(D) Was tea bringing by the servant?

Ans: B

Was tea being brought by the servant?

Question: 2

I was writing an essay.

(A) An essay was being written by me.

(B) An essay was written by me.

(C) An essay is being written by me.

(D) None of these

Ans: A

An essay was being written by me.

Question: 3

She looks after the child.

(A) The child is looked after by her.

(B) The child were looked after by her.

(C) The child are looked after by her.

(D) None of these

Ans: A

The child is looked after by her.

Question: 4

He could not lift the box.

(A) The box could not be lifted by him.

(B) The box cannot be lift by him.

(C) The box could not be lift by him.

(D) The box cannot be lifted by him.

Ans: A

The box could not be lifted by him.

Question: 5

She had cooked some dishes.

(A) Some dishes had been cooked by her.

(B) Some dishes was been cooked by her.

(C) Some dishes have been cooked by her.

(D) Some dishes has been cooked by her.

Ans: A

Some dishes had been cooked by her.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST