1000+ Verbal Ability Prepositions Questions and Answers - 2

 Question: 1

I do not agree ___ you on this point.

(A) at

(B) in

(C) to

(D) with

Ans: D

with

Question: 2

The teacher has no control ____ the students.

(A) on

(B) over

(C) with

(D) at

Ans: B

over

Question: 3

Good sleep is necessary ____ good health.

(A) of

(B) for

(C) at

(D) from

Ans: B

for

Question: 4

Exercise is beneficial _____ health.

(A) towards

(B) for

(C) to

(D) in

Ans: C

to

Question: 5

Your statement is very much similar ____ mine.

(A) on

(B) to

(C) of

(D) about

Ans: B

to

Question: 6

Minority aspirations cannot forever be kept in check ____ the gun.

(A) under

(B) with

(C) by

(D) from

Ans: B

with

Question: 7

Sometimes we have to put _____ with irksome or unpleasant situations.

(A) on

(B) up

(C) in

(D) off

Ans: B

up

Question: 8

I am ready to say this ____ her face.

(A) at

(B) on

(C) in

(D) by

Ans: B

on

Question: 9

She was a devoted wife and looked _____ her husband.

(A) at

(B) to

(C) for

(D) after

Ans: D

after

Question: 10

I am not obsessed ____ such ideas as you are.

(A) with

(B) in

(C) or

(D) for

Ans: A

with

Question: 11

It is dangerous to intrude ____ the enemy’s camp.

(A) in

(B) into

(C) through

(D) on

Ans: D

on

Question: 12

The peasant refused to grovel ___ the feet of this master.

(A) at

(B) on

(C) about

(D) upon

Ans: A

at

Question: 13

He was killed ___ a highway man ___ a dagger.

(A) wth; for

(B) in; for

(C) by; with

(D) by; for

Ans: C

by; with

Question: 14

The customer smashed his fist down ____ the table.

(A) against

(B) at

(C) into

(D) on

Ans: A

against

Question: 15

My voice reverberated ___ the walls of the castle.

(A) in

(B) on

(C) from

(D) with

Ans: C

from

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST