100+ Verbal Reasoning Classification Questions and Answers - 1

 Question: 1

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Reporter

(B) Publisher

(C) Printer

(D) Reader

Ans: D

All except Reader are persons involved in the preparation of a journal, newspaper or magazine.

Question: 2

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Guitar

(B) Flute

(C) Violin

(D) Sitar

Ans: B

All except Flute are string instruments.

Question: 3

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) February

(B) March

(C) July

(D) December

Ans: A

All except February are months with 31 days, while February has 28 or 29 days.

Question: 4

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Diagonal

(B) Tangent

(C) Diameter

(D) Radius

Ans: A

All except Diagonal are terms associated with circle.

Question: 5

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Kidney

(B) Heart

(C) Lung

(D) Ear

Ans: B

All except Heart are present in the human body in a pair.


Question: 6

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Peanut  

(B) Gram

(C) Mustard

(D) Rice

Ans: D

All except Rice are rabi crops, while rice is a kharif crop.

Question: 7

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Brass

(B) Duralumin

(C) Germanium

(D) Bronze

Ans: C

All except Germanium are alloys, while germanium is a metal.

Question: 8

Choose the word which is least like the other words in the group.

(A) Physics

(B) Optics

(C) Mechanics

(D) Dynamics

Ans: A

Dynamics, Mechanics and Optics are branches of Physics.

Question: 9

Choose the word which is least like the other words in the group

(A) Chocolate

(B) Bread

(C) Biscuits

(D) Cake

Ans: A

All except Chocolate are baked items.

Question: 10

Choose the word which is least like the other words in the group

(A) Apple

(B) Cashew

(C) Grapes

(D) Pineapple

Ans: B

All except Cashew are fruits.

Comments

Popular posts from this blog

APTITUDE MCQ LIST

সাধারণ জ্ঞান MCQ LIST